asdadas

Lajme

1.Resveratrol, diabeti dhe obeziteti

Më shumë se një e treta e të rriturve të Shteteve të Bashkuara vuajnë nga dëmtime në metabolizmin e glukozës.Këto dëmtime përfshijnë rezistencën ndaj insulinës, defekte në sekretimin e insulinës, dëmtim të sinjalizimit të receptorit të insulinës, pamundësi për të përdorur yndyrën për energji, shqetësime të lidhura në profilet e lipideve dhe rritje të citokineve pro-inflamatore.Resveratroli përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës, tolerancën ndaj glukozës dhe profilet e lipideve te njerëzit obezë ose me metabolizëm jonormal.Resveratroli është treguar se ul përqendrimet e glukozës dhe insulinës në agjërim, përmirëson HbA1c, rrit HDL dhe redukton kolesterolin LDL dhe hipertensionin.Resveratroli u zbulua se përmirëson aktivitetin e sensorëve metabolikë, duke përfshirë SIRT1 dhe proteina kinazën e aktivizuar nga AMP

obesity2

Resveratroli është një fitoaleksin, një substancë e prodhuar nga specie të caktuara bimore në vendet e infektimit me patogjen.Ai funksionon duke penguar rritjen e baktereve ose kërpudhave, gjë që ka ngritur pyetjen se si resveratroli mund të ndikojë në rritjen dhe përhapjen e qelizave eukariote.Është zbuluar se resveratroli pengon rritjen dhe përhapjen në disa linja qelizore të kancerit të njeriut, duke përfshirë gjirin, zorrën e trashë, mëlçinë, pankreasin, prostatën, lëkurën, tiroiden, qelizat e bardha të gjakut dhe mushkëritë.Në total, resveratroli është treguar se pengon fillimin, promovimin dhe përparimin e kancerit.


Koha e postimit: korrik-07-2022

Lini Mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni.