asdadas

Tala Fou

O le tauiviga tele mo tui COVID-19, faatasi ai ma le le tutusa o avanoa mo atunuu laiti mauoa, ua uunaia ai le toatele o tagata Asia e liliu atu i a latou faiga tau soifua maloloina mo le puipuiga ma le mapusaga mai le siama.

O le fa'agesegese tele o le fa'asalalauina o tui i totonu o le itulagi ma le lalolagi atia'e na fa'amalosia ai isi foma'i ma saienitisi e su'esu'e le aoga o la'au fa'alotoifale o lo'o iai ni fa'ama'i pipisi.O se gaioiga na faʻafeiloaʻia ma le fiafia e le toʻatele o tagata lautele, aemaise le tele o miliona o loʻo faʻalagolago pea i tu ma aga, nai lo le itu papalagi, vailaʻau.

E oʻo atu i le faʻaiʻuga o le 2020 fale talavai i Taialani na lofituina e tagata faʻatau o loʻo faʻaputuina le faʻamaʻi faʻamaʻi lauiloa Fa Talai Jone (Andrographis paniculata), e lauiloa foi o Green Chireta, e masani ona faʻaaogaina mo le malulu ma le fulū.

O le UK's Boots filifili o fale talavai o loʻo faʻaalia fiafia i ona lala Thai fagu o se isi vao, Krachai Chao (Boesenbergia rotunda poʻo aʻa-tamailima, o se tasi o le aiga ginger).E masani ona faʻaaogaina i meaʻai Taialani, na faʻafuaseʻi ona siitia mai se mea i Thai ma Burmese curries i le tulaga o se "Wonder Herb" e mafai ona togafitia le COVID-19.

csdd

I totonu o Asia, o vailaʻau uma e lua (o le Western system) ma le tu ma aga masani ua sili atu pe itiiti ifo le tuʻufaʻatasia ma i se tikeri tele ua faʻatasi.O auala uma e lua o loʻo ola faʻatasi i totonu o matagaluega o le soifua maloloina.I Saina, Initia, Initonesia, Korea i Saute, Taialani, ma Vietnam, o vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻaaloalogia tele ma tuʻufaʻatasia i totonu oa latou auaunaga faʻalesoifua maloloina lautele.

I Vietnam o le polofesa lagolago o Dr. Le Quang Huan's au suʻesuʻe i le Institute of Biotechnology na faʻaaogaina bioinformatics tekinolosi e suʻe ai laʻau eseese i le fausiaina o le natura faʻavae anti-COVID-19 sui tauva e taʻua o Vipdervir.O se cocktails o laʻau eseese, ua faʻamaonia mo le faʻamaonia i se suʻega faʻapitoa.

Ua lipotia mai e le au suʻesuʻe Vietnamese e mafai ona faʻaogaina vailaʻau faʻaleaganuʻu faʻatasi ma vailaʻau faʻaonaponei mo aʻafiaga faʻatasi i faʻamaʻi pipisi o le SARS.O le Science Direct journal na lipotia mai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Vietnam na faafaigofieina le faaaogaina o fualaau oona mo le puipuia ma le fesoasoani o le COVID-19.


Taimi meli: Ian-06-2022

Tuu lau Feau:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou.